rýchle šamrolky

Popis

robila som ich pre vnučku
rýchle šamrolky - recept

Zhrnutie

Porcie
22 kusov
Zdrojbabička od susedov
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

30dekagramyhladká múka špeciál
1kuspalmarín
2kusyžľtky
6polievkové lyžicezákysanky 6 pl
 štipkasoľ štipka

Inštrukcie

všetky suroviny zmiesime a zabalíme so fólie a odložíme na noc do chladničky na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 2 mm a narežem pásiky široké 2,5cm a natáčame na rúrky na šamrolky.Potrieme vajíčko do ktorého som pridala trochu mlieka.Rúru som si predhriala na 200 stup.Prvých 10 min som ich piekla na 200 st.a ďalších 15 min.na 180. Naplnila som ich bielkovým snehom

Poznámky

veľmi dobre sa pracuje s týmto cestom .
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Poznám ešte rýchlejšie, objednám, zaplatím a letím Úsmev aj by som si dala Plačem blíži sa môj čas Plačem

vypadajú dobre, doteraz som robila len z lístkového cesta, skúsim, podobne ,ale bez vajíčok robím cesto na štrudlu Slnko

Ešte ich treba pocukrovať ale to až pred podávaním.
ja som tiež robila z lístkového cesta ale raz sa mi nenadvihli a tak robím tieto

Heja,tie kovove rurky aj pomastis,alebo netreba?

troch olejom.Inak cesto je mastné.Mám iba 20 ks rurok a tak som to piekla na dva krát a druhý krát som ich nemastila

dakujem Úsmev

mňam , vyzerajú tak lákavo Áno

Odkial meno samrolky? Ja viem, ze to boli trubicky.Zaujimave, lebo v Juhoslavii sa to vola vsade SAMROLNE.Pretoze uz dlho nezijem na Slovensku, neviem co je to zakysanka.Cim by sa to dalo nahradit?Jogurtom, napr??????Inac to boli moje oblubene zakusky v detstve.Ked sme prisli k babke cakala nas kopa trubiciek a inych zakuskov. Mrkám

Carmen, zakysanka je zakysané mlieko, teda dobré kyslé mliečko a tak všetko čo sa tomu podoba, kyslá smotana, jogurt a pod.
U nas sú to trubičky ale v Bratislave ich babka volala šamrole. Slnko

Dakujem Gituska za odpoved, takze to bude ten nazov nemeckeho povodu. Bozkávam

Je to skomolenina ich názvu v nemčine (Schaumrolle = penová rolka)- pôvod ale je skôr rakúsko-uhorský ako nemecký, minimálne teda viem, že Rakúšania si na ne robia autorské práva
Na sladké nie som, ale keď niekto prinesie "výslužku" zo svadby, hneď pozerám, či tam nájdem aj šamrole ....
Inak vynikajúco chutia aj na slano so syrovou plnkou

Kolko to je 30 Kus hladká múka špeciál? Je to 30dkg?

áno je to 30 dkg.inak sa to tam nedalo napísať.

Dakujem. Ked pridavas recept v rubrike Jednotky, mozete zmenit ako to ma byt = Objem, Pocet alebo Vaha. Malo by to fungovat.

Ďakujem za upozornenie

V´daka , u nás sa volajú ŠAMRÓNY Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.