reklama

Rýchle šamrolky

Pridal/a Heja dňa 07. 09. 2012 - 20:55 - Recepty Heja
Rýchle šamrolky, Zákusky, recept, Heja

reklama

Plnené trubičky z domáceho cesta zo zakysanky

Ingrediencie
30 dekagramov hladká múka
1 kus Palmarin
2 kusov žĺtok
6 polievkové lyžice zakysanka
  štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky suroviny zmiesime a zabalíme so fólie a odložíme na noc do chladničky

Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 2 mm a narežem pásiky široké 2,5cm a natáčame na rúrky na šamrolky.

Potrieme vajíčkom, do ktorého som pridala trochu mlieka.

Rúru som si predhriala na 200 stup. Prvých 10 min som ich piekla na 200 st. a ďalších 15 min.na 180.

Naplnila som ich bielkovým snehom šľahaným nad parou.

Doplňujúce poznámky

veľmi dobre sa pracuje s týmto cestom .

Výnos
6 22 kusov
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

Erkočka, So, 08. 09. 2012 - 00:53

Poznám ešte rýchlejšie, objednám, zaplatím a letím :-) aj by som si dala ;-( blíži sa môj čas ;-(

zajko, So, 08. 09. 2012 - 09:14

vypadajú dobre, doteraz som robila len z lístkového cesta, skúsim, podobne ,ale bez vajíčok robím cesto na štrudlu (sun)

Heja, So, 08. 09. 2012 - 09:33

Ešte ich treba pocukrovať ale to až pred podávaním.
ja som tiež robila z lístkového cesta ale raz sa mi nenadvihli a tak robím tieto

fidorka, So, 08. 09. 2012 - 10:25

Heja,tie kovove rurky aj pomastis,alebo netreba?

Heja, So, 08. 09. 2012 - 15:15

troch olejom.Inak cesto je mastné.Mám iba 20 ks rurok a tak som to piekla na dva krát a druhý krát som ich nemastila

jamajka (bez overenia), So, 08. 09. 2012 - 19:48

mňam , vyzerajú tak lákavo (y)

carmen, Ne, 09. 09. 2012 - 20:56

Odkial meno samrolky? Ja viem, ze to boli trubicky.Zaujimave, lebo v Juhoslavii sa to vola vsade SAMROLNE.Pretoze uz dlho nezijem na Slovensku, neviem co je to zakysanka.Cim by sa to dalo nahradit?Jogurtom, napr??????Inac to boli moje oblubene zakusky v detstve.Ked sme prisli k babke cakala nas kopa trubiciek a inych zakuskov. ;-)

púpavienka, Ne, 09. 09. 2012 - 21:35

Carmen, zakysanka je zakysané mlieko, teda dobré kyslé mliečko a tak všetko čo sa tomu podoba, kyslá smotana, jogurt a pod.
U nas sú to trubičky ale v Bratislave ich babka volala šamrole. (sun)

carmen, Ne, 09. 09. 2012 - 23:14

Dakujem Gituska za odpoved, takze to bude ten nazov nemeckeho povodu. :-*

adus, Po, 17. 09. 2012 - 10:47

Je to skomolenina ich názvu v nemčine (Schaumrolle = penová rolka)- pôvod ale je skôr rakúsko-uhorský ako nemecký, minimálne teda viem, že Rakúšania si na ne robia autorské práva
Na sladké nie som, ale keď niekto prinesie "výslužku" zo svadby, hneď pozerám, či tam nájdem aj šamrole ....
Inak vynikajúco chutia aj na slano so syrovou plnkou

jannas71, Ne, 09. 09. 2012 - 21:24

Kolko to je 30 Kus hladká múka špeciál? Je to 30dkg?

Heja, Po, 10. 09. 2012 - 08:27

áno je to 30 dkg.inak sa to tam nedalo napísať.

jannas71, Po, 17. 09. 2012 - 04:44

Dakujem. Ked pridavas recept v rubrike Jednotky, mozete zmenit ako to ma byt = Objem, Pocet alebo Vaha. Malo by to fungovat.

Heja, Po, 17. 09. 2012 - 07:25

Ďakujem za upozornenie

milka60, St, 12. 09. 2012 - 08:16

V´daka , u nás sa volajú ŠAMRÓNY (giggle) (giggle) (giggle) (giggle)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama