Neviem, či je to nejaká staršia záležitosť a iba teraz sa ku mne informácia dostala, alebo je to zase niečo nové. Čítala som dnes krátku info o lepenom mäse a bol tam aj link, ale celé je to v angličtine, takže moja zvedavosť ostala neukojená. Rozumie niekto tomu, čím to lepia? Nikde inde na nete som o tom už info nenašla.
http://www.youtube.com/watch_popup?v=hXXrB3rz-xU&vq=large
uups, "porozumela" malo byt
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem ti za objasnenie
noo, rada som, že mäso u nás doma nefrčí, rada som
Nás už asi nič neprekvapí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pokial som spravne pozorumela, tak vyrobcovia "lepia" dokopy male kusky masa lepidlom (Meat glue), ktore je vyrobene z plazmy, ktoru ziskavaju z krvi prasiat a krav (ale moze obsahovat aj rozne bakterie, aby to dobre drzalo pokope), aby umelo vyrobili pekny kus masa zo zbytkov, ktore by inak nepouzili
. V surovom stave je to aj viditelne a maso sa da oddelit, tazsie je to uz pri spracovanom, kedy rozdiel vobec nie je vidiet ani citit (da sa takto zlepit akekolvek maso - bravcove, kuracie, telacie...). Najnebezpecnejsie su napr. steaky, ktore su tepelne upravovane malo, ktorych konzumacia moze sposobit vazne zdravotne problemy... pocujem o tom prvy x a som celkom v soku
