reklama

Živánska na plechu

Pridal/a Kamila dňa 28. 01. 2022 - 17:36 - Recepty Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na originálny obed, keď potrebujete zmenu. Robila som tuším znova po 15-tich rokoch. Ingrediencie udávam orientačne.

Živánska na plechu
Ingrediencie
1 kilogram zemiak
3 kusov cibuľa
400 gramov hydinové mäso
2 kusov klobása
200 gramov slanina
  trocha olej
  soľ
  mleté čierne korenie
  rasca
Postup
  1. Mäso nakrájame na rezance,  chvíľu marinujeme v miske  s olivovým olejom soľou, červeným a čiernym korením. Morčacie mäso potrebuje viac času, preto som ho pred použítím najprv opiekla  na oleji a potom chvíľu dusila. Kuracie asi netreba.
  2. Slaninu  nakrájame na menšie tenké kúsky.
  3. Klobásu nakrájame na tenké kolieska
  4. Zemiaky očistíme ,umyjeme  a nakrájame ich na kolieska, Kým ich budeme používať môžu stáť vo vode.
  5. Cibuľu očistíme  a nakrájame na kolieska
  6. Môžete pridať aj pásiky zelenej papriky
  7. Väčší kus alobalu, cca ako veľkosť plechu. Alobal otočíme  a výšku. Strednú časť potrieme   olejom.  Na to rozložím zemiaky, osolíme, okoreníme a pridáme slaninu, cibuľu, klobásu a polomäkké morčacie mäso.
  8. Konce alobal z dlhších strán spojíme na konci zahneme malý kúsok a ešte prehnem podľa obrázka
  9. Bočné časti na kratšej strane spojíme a zahnem do vnútra.
  10. takto zabalíme toľko kúskov koľko nám vojde plech
  11. Pečieme cca hodinu pri teplote cca 230°C

15 receptov na úžasné pečené zemiaky

Doplňujúce obrázky
Živánska na plechu
Živánska na plechu
Živánska na plechu
Živánska na plechu
Živánska na plechu
Živánska na plechu
Živánska na plechu
Výnos
6 Porcie
Celkový čas
36 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
6 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama