Recept s fotopostupom na originálny obed, keď potrebujete zmenu. Robila som tuším znova po 15-tich rokoch. Ingrediencie udávam orientačne.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 6 minút |
Celkový čas | 36 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiak |
3 | kusy | cibuľa |
400 | gramov | hydinové mäso |
2 | kusy | klobása |
200 | gramov | slanina |
trocha | olej | |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
rasca |
Inštrukcie
- Mäso nakrájame na rezance, chvíľu marinujeme v miske s olivovým olejom soľou, červeným a čiernym korením. Morčacie mäso potrebuje viac času, preto som ho pred použítím najprv opiekla na oleji a potom chvíľu dusila. Kuracie asi netreba.
- Slaninu nakrájame na menšie tenké kúsky.
- Klobásu nakrájame na tenké kolieska
- Zemiaky očistíme ,umyjeme a nakrájame ich na kolieska, Kým ich budeme používať môžu stáť vo vode.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska
- Môžete pridať aj pásiky zelenej papriky
- Väčší kus alobalu, cca ako veľkosť plechu. Alobal otočíme a výšku. Strednú časť potrieme olejom. Na to rozložím zemiaky, osolíme, okoreníme a pridáme slaninu, cibuľu, klobásu a polomäkké morčacie mäso.
- Konce alobal z dlhších strán spojíme na konci zahneme malý kúsok a ešte prehnem podľa obrázka
- Bočné časti na kratšej strane spojíme a zahnem do vnútra.
- takto zabalíme toľko kúskov koľko nám vojde plech
- Pečieme cca hodinu pri teplote cca 230°C
Postup:






