
Kamila | Živánska na plechu
Recept s fotopostupom na originálny obed, keď potrebujete zmenu. Robila som tuším znova po 15-tich rokoch. Ingrediencie udávam orientačne.
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiak |
3 | kusov | cibuľa |
400 | gramov | hydinové mäso |
2 | kusov | klobása |
200 | gramov | slanina |
trocha | olej | |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
rasca |
Postup
Mäso nakrájame na rezance, chvíľu marinujeme v miske s olivovým olejom soľou, červeným a čiernym korením. Morčacie mäso potrebuje viac času, preto som ho pred použítím najprv opiekla na oleji a potom chvíľu dusila. Kuracie asi netreba.
Slaninu nakrájame na menšie tenké kúsky. Klobásu nakrájame na tenké kolieska. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame ich na kolieska. Kým ich nebudeme používať môžu stáť vo vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Môžete pridať aj pásiky zelenej papriky.
Väčší kus alobalu, cca ako veľkosť plechu. Alobal otočíme a výšku. Strednú časť potrieme olejom. Na to rozložím zemiaky, osolíme, okoreníme a pridáme slaninu, cibuľu, klobásu a polomäkké morčacie mäso.
Konce alobal z dlhších strán spojíme na konci zahneme malý kúsok a ešte prehnem podľa obrázka. Bočné časti na kratšej strane spojíme a zahnem do vnútra. Takto zabalíme toľko kúskov koľko nám vojde plech.
Pečieme cca hodinu pri teplote cca 230°C.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.