reklama

žemľové knedle

Pridal/a papradina dňa 04. 01. 2010 - 13:58

reklama

ahojte kamaratky, hladam osvedceny recept na zemlove knedle...poradite mi?dakujemTlieskam Tlieskam Tlieskam


reklama

reklama

libuška, Po, 04. 01. 2010 - 14:45

ja mám taký hrnčekový recept - ale môžem kuknúť až doma. tak ak nebudeš mať iný tip pošlem ti to potom cez kont.formulár Slnko

danajka, Po, 04. 01. 2010 - 16:29

Týmto predávam svoje dedičstvo po babinke mojej milovanej:
1 vajce
1 hrnček mlieka
hrubá múka (môžeš použiť aj inú)
2-3 suché rožky nakrájané na kocky (môžu byť včerajšie ale kludne si to môžeš nakrájať aj do zásoby a usušiť),pred použitím ich nenamáčajte, pridávajte suché
Vajce, mlieko a štipku soli dobre vymiešajte a pridajte toľko múky,aby ste získali cesto takej konzistencie ako na halušky. Pridajte suché rožky, zamiešajte, nechajte odstáť, kým vám nezovrie voda. Do väčšieho hrnca dajte zovrieť vodu, ked vrie vložte knedlu. Misku držte nad hrncom jednou rukou a druhou vyhrňte hmotu do hrnca a prikryté varte 15 minút na jednej strane a 15 min na druhej. Môžete aj zabaliť do utierky alebo do mikroténového vrecka ak chcete pekný tvar ale pozor, vo vode hmota zväčši objem. Vyberte plochými naberačkami alebo varechami na sito odkvapkať, krájajte hned niťou alebo mokrým nožom. Hotová a nakrájaná sa dá zamraziť. MM jedáva len takúto knedľu a velmi si ju chváli. Dobrú chuť a nech sa podarí.

datelinka, Po, 04. 01. 2010 - 16:45

ja mam osvedcene bavorske zemlove knedle,naucila som sa ich tu a chutia celej rodine.Takze na 10 zemli,alebo rozkov nakrajanych na male kocky,pridam 4 vajcia rozslahane v 2dcl mlieka a 1 dcl olej,trosku soli a patrzlenovej vnati (nemusi byt )a vylejem to na tie pokrajane rozky posypem 2dcl muky a vsetko dobre zamiesam,ale nie velmi rozmackat tak aby to bolo huste a priesiaknute,necham 20 min.stat a potom mokrymi rukami tvarujem guleVeľký úsmev Mrkám velkost aku mas rada:-Veľký úsmev
a vkladam ich do vrejucej osolenej vody,varim 5 min. potom vypnem a este nejakych 10min.necham vo vode.Dobru chut!!!

jamajka (bez overenia), Po, 04. 01. 2010 - 16:56

díky, danajka (máš mail ) , aj datelinka, toto určite vyskúšam, ja robím len kysnuté (a čeké chlupaté-so zemiakov). Do týchto nejdú kvasnice , alebo pr.do pečiva ?

datelinka, Po, 04. 01. 2010 - 17:03

nie nejde tam nic take,len co som napisala a ty mi napis na te chlupate receptVáľam sa od smiechu po podlahe

mamka Danka, Po, 04. 01. 2010 - 22:37

Moj recept:jeden sačik detskej krupice,asi 1,5kg zemiakov,soľ,jedno vajíčko.Uvarené zemiaky v šupke ešte horúce nastrúham na hrubšom strúhadle,pridam detskú krupicu,soľ,vajičko urobím knedlíky.Hádžem do vriacej vody.Varím kým nevyplavu na povrch hrnca ešte tak 10min.Podľa veľkosti knedliku.Mrkám Mrkám Mrkám

datelinka, Ut, 05. 01. 2010 - 00:12

fiha vyskusameVáľam sa od smiechu po podlahe co z toho budeSlnko

libuška, Ut, 05. 01. 2010 - 08:59

teda baby, toto je tak dobrá stránka - posielam Kamilke Bozkávam všetko sa tu človek dozvie Úsmev ešte aj čo a ako uvariť Kvietok

papradina, Ut, 05. 01. 2010 - 16:39

jaaaaaj dakujem vam vsetkzm za rady a receptyBozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama