V eshope jednej z lekárni som si zohnala bazalku. Tam čučí už rok a asi sa rozhodne vyklíčiť aj sama bez mojej pomoci. Lebo však ja som ani moje úžasné tulipány z Holandska tento rok nestihla zasadiť. Tam vyčítavo na mňa kukajú každé ráno
.
Len viem, že klíčiace misky sa predávajú.
Ostrihané papám aj ja. Je teda rozdiel, či mikrobylinky - tie sa podávajú bez korienkov a majú aj 3-4 lístky pustené, alebo ako si v linku dávala naklíčené semienka - to sa papá celé, len čo tomu ide klíčok tuším. Velice zdravé veci.
Inak - krásna je slnečnica - fakt že lístky. A mám rada hráškové stonky, na ozdobu na chlebíčky pór, brokolicu a cviklu. Všetko také jemnulinké fúziky .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dasa_
Robila som mnohé pokusy s klíčením rastliniek na jedenie. Žerucha je klasika, výborná je šošovica. Taká bežne na varenie.
Všimla som si, že ale to, čo dostávame v reštaurácii je trochu iné. Také povedala by som silnejšie, s hrubšími stonkami a viac chutí to má v sebe. A tak by som rada zistiť, v čom je rozdiel.
Pestuje sa to normálne v substráte? Vyťahuje sa to zo zeme a je sa to s korienkami? alebo sa to iba odstrihne a tak použije?
Už viem, že nie je úplne jednoduché zohnať semienka. Tie bežné na sadenie sú zvyčajne morené a tak by som sa dosť obávala. Aj preto som už pri klíčení používala šošovicu a hrach na varenie. Semienka som si už vybrala a teraz neviem, ako ďalej. Skúšal to niekto?
Doplnený zrozumiteľný odborný článok o výživových benefitoch mikrozeleniny