zdravý koláčik vhodný ku káve aj na sviatky
1 | kus | mango |
170 | gramov | cukor |
2 | kusov | vajce |
125 | gramov | biely jogurt |
120 | millilitrov | repkový olej |
170 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
30 | gramov | kokos |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
trocha | citrónová kôra | |
trocha | maslo |
pre štvorcovú formu 18x18 cm alebo okrúhlu s priemerom 20 cm
Mango ošúpeme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie /papier potrieme roztopeným maslom/.
Cukor, vajcia ,olej a jogurt vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a s kokosom. Primiešame k vaječnej zmesi. Cesto nalejeme na mango, uhladíme a dáme piecť pri 180 stupňoch na 30-40 minút. /kým sa cesto nebude lepiť na špajlu/. Upečený koláč vyberieme, preklopíme a necháme vychladnúť. Môžeme podávať ozdobený kopčekom šľahačky, či bez.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.