reklama

Syrové fondue

Pridal/a lia6 dňa 29. 12. 2009 - 16:55 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Túto ňamku ma naučila robiť teta(mamina nevlastná ségra)...už som ju dlho nemrobila, ale tento silvester to istí ...je to neskutočná ňamka, ale pozor!...je to prudko jediteľné a treba dávať pozor, aby ste sa z toho neobžr.., tak, ako sa to podarilo nám, keď mi to ukazovala prvý krát

Ingrediencie
2 strúčiky cesnak
700 gramov tvrdý syr
2 polievkové lyžice čerešňovica
2 polievkové lyžice vodka
1 polievková lyžica škrob
  muškátový oriešok
200 millilitrov biele víno
100 millilitrov voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Nádobu na výrobu fondue (bývajú origoš nádoby, ja to robím v tefl.hrnci) vytrieme prekrojeným str.cesnaku, vlejeme víno a vodu a zohrejeme. K horúcemu vínu a vode pridáme postr. syr a miešame, kým sa nerozpustí.

Do zhustnutej syrovej omáčky nakvapkáme čerešňovicu, vodku (alebo slifffku)a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v troške studeného vína. Dochutíme strúhaným mušk.orieškom.  Ten cesnak je len na vytretie nádoby, ale ja ešte pridávam na koniec pretlačené asi dva ks...

Tento pokrm je hotová kalorická bomba, teda, ak ho zjete dvaja (traja, ako my )na posedenie a isto sa objete-ja som dva dni po tom prvom "zoznámení" sa s týmto pokrmom nič nejedla , ale pre viac ľudí, na chatu a pod.je to ideálne...papá sa to tak, že kúsky chlebu, rožkov, suchárov...(ja mám najradšej suchší a tvrdší)napichujete na špajdlu a máčate to v tej syrovej omáčke

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

eva m, Po, 04. 01. 2010 - 22:17

fondue syrove aj maskove - to je moje!
si mi ake chute narobila!Veľký úsmev
Eva Slnko

lia6, Ut, 05. 01. 2010 - 09:42

Treba spraviť...ale aj čokoládkové je mňamVyplazený jazyk Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama