
Túto ňamku ma naučila robiť teta(mamina nevlastná ségra)...už som ju dlho nemrobila, ale tento silvester to istí ...je to neskutočná ňamka, ale pozor!...je to prudko jediteľné a treba dávať pozor, aby ste sa z toho neobžr.., tak, ako sa to podarilo nám, keď mi to ukazovala prvý krát
2 | strúčiky | cesnak |
700 | gramov | tvrdý syr |
2 | polievkové lyžice | čerešňovica |
2 | polievkové lyžice | vodka |
1 | polievková lyžica | škrob |
muškátový oriešok | ||
200 | millilitrov | biele víno |
100 | millilitrov | voda |
Nádobu na výrobu fondue (bývajú origoš nádoby, ja to robím v tefl.hrnci) vytrieme prekrojeným str.cesnaku, vlejeme víno a vodu a zohrejeme. K horúcemu vínu a vode pridáme postr. syr a miešame, kým sa nerozpustí.
Do zhustnutej syrovej omáčky nakvapkáme čerešňovicu, vodku (alebo slifffku)a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v troške studeného vína. Dochutíme strúhaným mušk.orieškom. Ten cesnak je len na vytretie nádoby, ale ja ešte pridávam na koniec pretlačené asi dva ks...
Tento pokrm je hotová kalorická bomba, teda, ak ho zjete dvaja (traja, ako my )na posedenie a isto sa objete-ja som dva dni po tom prvom "zoznámení" sa s týmto pokrmom nič nejedla , ale pre viac ľudí, na chatu a pod.je to ideálne...papá sa to tak, že kúsky chlebu, rožkov, suchárov...(ja mám najradšej suchší a tvrdší)napichujete na špajdlu a máčate to v tej syrovej omáčke
Treba spraviť...ale aj čokoládkové je mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fondue syrove aj maskove - to je moje!

si mi ake chute narobila!
Eva