reklama

Cícerové pusinky - aquafaba

Pridal/a SirKikina dňa 01. 10. 2017 - 19:36 - Recepty SirKikina
Cícerové pusinky - aquafaba, Drobné pečivo, recept, SirKikina

reklama

Prvý pokus o vegánske snehové pusinky. Opražený cícer z plechovky som použila na krutóny, do brokolicovej polievky. Z nálevu som skúsila spraviť pusinky. 

Ingrediencie
1 plechovka cícer
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 čajová lyžička citrónová šťava
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Voda v ktorej sa varia strukoviny sa volá aquafaba. Funguje podobne ako bielky, dá sa z nej vyšľahať sneh. Funguje to a chutí to rovnako ako sneh z vajíčok.

Z konzervy cíceru zlejem šťavu.

Šťavu vyšľaháme na sneh (objem obdobný cca 1 až 1,5 bielka) s citrónovou šťavou na nízkych otáčkach, potom pridáme otáčky a postupne pridávame cukor (použila som trstinový).

Zdobiacim vrecom s nadstavcom robíme pusinky na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyjde to na  celý plech pusiniek. Pečieme pri teplote cca 100°C 1hod a 40 minút.

Doplňujúce poznámky

Ideálne je zjesť ich čím skôr, ak dlhšie stoja sú trošku lepivé. Úsmev

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ne, 01. 10. 2017 - 21:09

Na prvý pokus super Áno, zo zvyšného cíceru sa dá upiecť aj chlebík

Dzeny, Po, 09. 10. 2017 - 13:27

Kolegyne toto robili, uplne super to je, keby som nevedela, ze je to z ciceru, tak nezistim:)
 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama