
a ešte jeden recept. Výborné orechové rožteky.
Ingrediencie
140 | gramov | hladká múka |
90 | gramov | vlašské orechy |
100 | gramov | maslo |
40 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | žĺtok |
Na obalenie: | ||
trocha | biela čokoláda | |
trocha | mliečna čokoláda | |
trocha | horká čokoláda | |
trocha | vlašské orechy | |
trocha | kokos |
Postup
Zo základných surovín spracujeme cesto...dobre ho vymiesime a hneď by sa to malo spracovať...no pravdou je, že už sa mi pár krát stalo, že som cesto zabalila do mikr. sáčku...dala do chladničky a robila na druhý deň-nič sa tomu nestalo!
Buď z cesta robíme malé valčeky a tvarujeme rohlíčky (ako pri klasických vanilkových, alebo orechových), alebo to robím nasledovne... ...cesto si vyvaľkám medzi dvoma mikr. sáčkami na požadovanú hrúbku a formičkou vykrajujem rožteky...nerobím to po jednom(asi by som sa narobila ale, až na konci som sa spamätala, žeby som mohla odfotiť môj "zlepšovák"-moje "klasické", ručne robené rožteky totiž vyzerajú príšerne, rožteky následne orežem nožom...a prenesiem na plech, vyložený papierom na pečenie...vo vyhriatej rúre na 180st pečiem cca 10/15 minút-záleží od veľkosti a hrúbky...
po vychladnutí máčam v čokoládovej poleve (každému podľa chuti-biela, mliečna, horká)...a následne na papieri na pečenie posypem orechmi, alebo kokosom...len orechy...ale ešte budem robiť určite, tak použijem aj kokos. Apropó, rožteky idú pekne z papiera po vychladnutí dole-nemusíte ich dávať, ešte kým sú teplé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.