Jednoduché, výborné vianočné pečivo:))
220 | gramov | hladká múka špeciál |
120 | gramov | kokos |
120 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | Hera |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vajce |
200 | gramov | ríbezľový džem |
100 | gramov | biela čokoláda |
30 | gramov | Cera |
Cesto: múku a práškový cukor preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, kokos, žĺtok, vajce a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu na jednu hodinu.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a uložíme na plech vyložený papier na pečenie. Upečieme na bledo, necháme vychladnúť. Spájame lekvárom po dve hviezdičky.
Čokoládu s cerou rozpustíme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania. Jednu hviezdičku namočíme a počas tuhnutia posypeme drobným cukrárenským zdobením. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť. Hviezdičky necháme postáť asi za dva dni, ktoré krásne zmäknú. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.