Je to naše obľúbené pečivo a neodmysliteľne patrí na vianočný stôl.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | 9 minút |
Celkový čas | 2 hod, 9 minút |
Ingrediencie
750 | gramov | hladká múka špeciál |
500 | gramov | Palmarin |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
trocha | citrónová kôra | |
400 | mililitrov | ríbezľový džem |
Inštrukcie
Múku a cukor preosejeme, pridáme zmäknutý palmarín, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme postáť asi hodinu v chlade. Potom ho vyberieme a postupne vyvaľkáme na hrúbku 4 mm, povykrajujeme rôzne menšie tvary a upečieme vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť. Spájame ríbezľovým džemom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.