
anjeli | Kuracie frikadely
Mäkučké a šťavnaté kúsky mäsa s jemnou chuťou. Skoro ako fašírka a predsa iné. Používam vykostené kuracie stehná bez kože.
Ingrediencie
1 | kilogram | kuracie stehná |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
2 | polievkové lyžice | tvrdý syr |
1 | polievková lyžica | horčica |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | tymian |
štipka | soľ | |
150 | gramov | strúhanka |
trocha | olej |
Postup
Mäso si pomelieme a pridáme k nemu strúhanku, syr, vajce, horčicu, worchesterovú omáčku, tymian, podľa chuti osolíme a premiešame.
Masa bude pomerne redšia ako sme zvyknuté pri fašírkach. Naberáme polievkovou lyžicou kúsky, ktoré vyklopíme do strúhanky, jemne obalíme a šupneme do rozohriateho oleja.
Opečieme z oboch strán /dve minútky z každej strany by mali stačiť, ale záleží od veľkosti/, keďže sú jemnejšie ako fašírky obraciame opatrne lopatkou.
Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou alebo len s horčicou a chlebom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.