
dasa_ | Lečo s klobásou
Rýchle letné jedlo, stačí dodržať správne poradie surovín.
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | klobása |
2 | kusov | paprika |
2 | kusov | paradajka |
1 | kus | chilli paprička |
4 | kusov | vajce |
1 | štipka | soľ |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
Zeleninu očistíme a nakrájame - cibuľu na jemné pásiky, papriku na hrubšie pásiky, paradajky na kocky. Klobásu na kolieska. Ak chceme lečo pikantné a budeme pridávať aj čili papričku, tak tú na jemné kolieska, prípadne použijeme štipľavú papričku.
Na panvičku nalejeme olej a rozhorúčime. Pridáme cibuľu a krátko opečieme. Pridáme kolieska klobásy a opekáme spolu asi 2 minúty.
Pridáme papriku a zase spolu opekáme 2-3 minúty.
Nakoniec pridáme paradajky, dobre premiešame, prikryjeme a necháme dusiť asi 5 minút. Ak chceme pikantné, v tomto momente pridáme aj čili papričku.
Keď je zmes udusená podľa potreby, pridáme vajíčka, osolíme. Miešame tak, aby sme nechali zatuhnúť bielok, žĺtok zatiaľ necháme v celku. Keď je bielok stuhnutý, vtedy pomocou varešky rozpučíme aj žĺtok a necháme krátko stuhnúť.
Podávame s chlebíkom a ďalšou dávkou zeleniny.

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_
moje veľmi obľúbené jedlo :)