dasa_ | Lečo s klobásou
Rýchle letné jedlo, stačí dodržať správne poradie surovín.
Ingrediencie
| 2 | polievkové lyžice | olej |
| 1 | kus | cibuľa |
| 1 | kus | klobása |
| 2 | kusov | paprika |
| 2 | kusov | paradajka |
| 1 | kus | chilli paprička |
| 4 | kusov | vajce |
| 1 | štipka | soľ |
| 1 | štipka | mleté čierne korenie |
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame - cibuľu na jemné pásiky, papriku na hrubšie pásiky, paradajky na kocky. Klobásu na kolieska. Ak chceme lečo pikantné a budeme pridávať aj čili papričku, tak tú na jemné kolieska, prípadne použijeme štipľavú papričku.
Na panvičku nalejeme olej a rozhorúčime. Pridáme cibuľu a krátko opečieme. Pridáme kolieska klobásy a opekáme spolu asi 2 minúty.
Pridáme papriku a zase spolu opekáme 2-3 minúty.
Nakoniec pridáme paradajky, dobre premiešame, prikryjeme a necháme dusiť asi 5 minút. Ak chceme pikantné, v tomto momente pridáme aj čili papričku.
Keď je zmes udusená podľa potreby, pridáme vajíčka, osolíme. Miešame tak, aby sme nechali zatuhnúť bielok, žĺtok zatiaľ necháme v celku. Keď je bielok stuhnutý, vtedy pomocou varešky rozpučíme aj žĺtok a necháme krátko stuhnúť.
Podávame s chlebíkom a ďalšou dávkou zeleniny.
dasa_
dasa_
dasa_
dasa_
dasa_
dasa_
dasa_
dasa_
moje veľmi obľúbené jedlo :)