
Je to vďačné hlavne pre chlapov a vraj k tomu neskutočne chutí pivko...
karé | ||
oravská slanina | ||
cibuľa | ||
klobása | ||
kápia | ||
Marináda: | ||
biele víno | ||
med | ||
citrónová šťava | ||
horčica | ||
soľ | ||
olej |
Karé nakrojíme na rezne, ale nedokrojíme celkom do konca, len tak asi 1 cm od kraja. Musí nám zostať mäso v celku,jeden kus.
Potom marinádou potrieme celé mäso, aj v zárezoch, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na noc.
Na druhý deň rozbalíme a do zárezov vkladáme koliesko klobásky), pásik papriky, plátok slaninky, koliesko cibule.
Pritlačíme, aby to "nevyskakovalo" a celé potrieme zvyšnou marinádou ak zostala.
Zase zabalíme do alobalu a dáme piecť. Ja dávam na 200st.a asi tak 2-2,5h.záleží na veľkosti mäsa.
Pred dokončením to nechám ešte rozbalené dopiecť, aby to chytilo kôrku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty