Jednoduchý šošovicový prívarok zahustený smotanou, s fašírkou plnenou vajíčkom.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Prívarok: | ||
šošovica | ||
2 | kusy | bobkový list |
3 | strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
vegeta | ||
smotana na šľahanie | ||
hladká múka | ||
ocot | ||
Plnená fašírka: | ||
1 | kilogram | mleté mäso |
1 | kus | cibuľa |
6 | strúčiky | cesnak |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
2 | kusy | rožky |
1 | deciliter | mlieko |
2 | kusy | vajce |
strúhanka | ||
olej | ||
4 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Inštrukcie
Šošovicový prívarok:
Večer namočím šošovicu. Premytú šošovicu dám do hrnca, pridám bobkové listy, pretlačený cesnák, mleté čierné korenie. Nechám variť.
Keď je šošovica mäkká pridám soľ , vegetu a zahustím šľahačkovou smotanou a hladkou múkou.
Nakoniec dochutím octom.
Plnená fašírka:
Rožky nakrájam, dám ich do misky a zalejem mliekom. Pridám 2 vajíčka, mleté mäso, múku, na jemno nakrájanu cibuľu , soľ , korenie a pretlačený cesnák.
Všetko dobré premiešam, dosku posypem strúhankou a zmes rovnomerne rozložím. Na to poukladám natvrdo uvarené vajíčka. Rukami vytvarujem valec-fašírku.
Pekáč potriem olejom, posypem strúhankou a fašírku uložím na pekáč. Vrch fašírky potriem rozšľahaným vajíčkom.
Podlejem trochou vody prikryjem a pečiem na 200 stup. asi 40 min. Potom odkryjem a nechám zapiesť asi 15-20 min.
Dobrú chuť!