Šošovicový prívarok

Pridal/a M.á.r.i.a

Slovenská klasika s fašírkou

Šošovicový prívarok - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

1hrnčekšošovica
1kuscibuľa
2strúčikycesnak
2kusybobkový list
2decilitresmotana na šľahanie
2polievkové lyžicekyslá smotana
1plátokmaslo
400gramovmleté bravčové mäso
2kusyrožky
2kusyvajce
1čajová lyžičkasoľ
1⁄4čajová lyžičkačierne mleté korenie
1⁄4čajová lyžičkarasca drvená
1⁄2čajová lyžičkamajorán
2polievkové lyžicemasť
3polievkové lyžicehladká múka

Inštrukcie

Šošovicu si premyjem, zalejem studenou vodou a nechám 2 hod. napučať. Potom vodu zlejem dám čerstvú, pridám celú cibuľu, strúčiky cesnaku a renie v sáčku aby sme h potom nenaháňali. Nechám variť do mäkka ( ja zvyknem do hrnca vhodiť aj zvyšky napr. z údeného, kožku zo slaniny čo nájdem v chladničke). Voda sa nám odparí až potom osolím. Prilejem smotanu do ktorej zamiešam 1 pl múky a nechám prevrieť, trochu odoberiem a do toho zamiešam kyslú smotana a pridám do šošovice aj s plátkom masla, už len zamiešam aby sa tam rozpustilo. Ak máte radi kyslejšie pridajte ár kvapiek citrónovej šťavy.

Mleté mäso dobre zamiešame s vajíčkami a koreninami. Staršie rožky si nakrájam na menšie kocky a zamiešam k mäsu. Nechám spolu odpočívať aby sa chute spolu prepojili a rožky zvlhli. Vlhkými rukami robím fašírky oalím v múke a prudko opečiem na zoriatej masti, potom stíšim plameň a nechám dopiecť.

Šošovicu podávam s opečenými zemiakmi a fašírkou.

Postup: 

Šošovicový prívarok - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok