K prázdninám neodmysliteľne patrí zber letného ovocia a zaváranie. Vyskúšajte ľahkú výživu plnú vitamínov...
300 | gramov | jahody |
200 | gramov | rebarbora |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | deciliter | voda |
250 | gramov | biely jogurt |
Najprv si očistíme ovocie. Jahody zbavíme stopiek, rebarboru olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a všetko vložíme do hrnca. Pridáme vodu s cukrom a pomaly varíme (cca 10 – 15 minút) do zmäknutia.
Následne zmes rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu výživy. Necháme vychladnúť a presunieme do chladničky.
Nakoniec výživu rozdelíme do pohárov, navrch pridáme jogurt (tí, ktorí majú maškrtný jazyk, si ho môžu dosladiť) a ozdobíme praženými ovsenými vločkami, kúskami jahôd, rebarbory a lístkami mäty. Výživu si najlepšie vychutnáte vychladenú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.