
Velmi chutné, nám dokonca chutia viac, ako s BB pudingom(sun)
200 | gramov | horká čokoláda |
80 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | rum |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
40 | gramov | stužený tuk |
2 | polievkové lyžice | zrnková káva |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
V zohriatej šlahačke rozpustíme na kúsky nalámanú čokoládu spolu s tukom. Vymiešame hladkú zmes. V druhej nádobe zmiešame kakao, rum, cukor, kávu.
Prilievame rozohriatu čokoládovú hmotu. Nádobu(menší plech) vystelieme fóliou a hmotu do nej rozotrieme do výšky asi 1,5 cm.
V chladničke necháme stuhnúť, potom pokrájame na kúsky, z ktorých prstami tvoríme kávové zrná. S rúčkou varechy do stredu vytlačíme ryhu.
Zrná vychladíme a buď posypeme kakaom, alebo namáčame v čokoláde, necháme na mriežke stuhnúť. Odložíme do chladničky.
Ja sa s tým takto "neprplem", ale si vysteliem alobalom obal na vajíčka, alebo ten vnútrajšok z bonbošiek.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty