Citrónovo čučoriedkový cheesecake.

Popis

Čo môže byť lepšie ako kombinácia čučoriedok a tvarohu v ľahučkom koláčiku...

Citrónovo čučoriedkový cheesecake. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 20 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

Korpus:
2šálkypodrvených grahamových sušienok
1⁄3šálkakryštálového cukru
1⁄4čajová lyžičkasoli
6polievkové lyžicerozpusteného masla
náplň:
750gramovjemného tvarohu
250gramovkyslej smotany
300gramovkryštálového cukru
3kusyvajec
2kusyžĺtka
2polievkové lyžicehladkej múky
2čajové lyžičkyvanilkového extraktu
150millilitrovcitrónovej šťavy
2čajové lyžičkynastrúhanej citrónovej kôry
Poleva:
125gramovčučoriedok
3polievkové lyžicekryštálového cukru

Inštrukcie

Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm.

Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.

Poznámky

Najlepšie je robiť deň vopred a nechať v chladničke cez noc.

Postup: 

Citrónovo čučoriedkový cheesecake. - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

To musela byť skvelá dobrota. Áno Men cheesecake, často spadne, ale zvykla som piect len hodinu, pozerám, že pečieš dlhšie.

Ďakujem, chutil vynikajúco... ale ako myslíš, že spadne? Klesne Ti po vybratí z rúry? Mne v pohode držia výšku len občas popraskajú navrchuSmútok, ale keď sú vo vodnom kúpeli, tak nerobia neplechu Úsmeva vydržia aj dlhšie pečenie bez toho, žeby boli vyschnutéÁno...

pecies vo vodnom kupeli?

Áno, tak ako som popísala formu obalím do alobalu a potom ju dám do plechu. do ktorého nalejeme vodu /netreba veľa/. Tá vlhkosť urobí svoje - ono sa to pečie a varí zároveň.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.