Popis
Čo môže byť lepšie ako kombinácia čučoriedok a tvarohu v ľahučkom koláčiku...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 50 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
2 | šálky | podrvených grahamových sušienok |
1⁄3 | šálka | kryštálového cukru |
1⁄4 | čajová lyžička | soli |
6 | polievkové lyžice | rozpusteného masla |
náplň: | ||
750 | gramov | jemného tvarohu |
250 | gramov | kyslej smotany |
300 | gramov | kryštálového cukru |
3 | kusy | vajec |
2 | kusy | žĺtka |
2 | polievkové lyžice | hladkej múky |
2 | čajové lyžičky | vanilkového extraktu |
150 | millilitrov | citrónovej šťavy |
2 | čajové lyžičky | nastrúhanej citrónovej kôry |
Poleva: | ||
125 | gramov | čučoriedok |
3 | polievkové lyžice | kryštálového cukru |
Inštrukcie
Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm.
Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.
Poznámky
Najlepšie je robiť deň vopred a nechať v chladničke cez noc.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
To musela byť skvelá dobrota.
Men cheesecake, často spadne, ale zvykla som piect len hodinu, pozerám, že pečieš dlhšie.
Ďakujem, chutil vynikajúco... ale ako myslíš, že spadne? Klesne Ti po vybratí z rúry? Mne v pohode držia výšku len občas popraskajú navrchu
, ale keď sú vo vodnom kúpeli, tak nerobia neplechu
a vydržia aj dlhšie pečenie bez toho, žeby boli vyschnuté
...
pecies vo vodnom kupeli?
Áno, tak ako som popísala formu obalím do alobalu a potom ju dám do plechu. do ktorého nalejeme vodu /netreba veľa/. Tá vlhkosť urobí svoje - ono sa to pečie a varí zároveň.