
Muffiny, ktoré sú mäkké aj nasledujúci deň
2 | kusov | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | millilitrov | biely jogurt |
1⁄2 | hrnček | olej |
2 | hrnčeky | hladká múka |
štipka | soľ | |
1 | kus | prášok do pečiva |
60 | gramov | biela čokoláda |
200 | gramov | čučoriedky |
Hrnček =150 ml
Čučoriedky najprv umyjeme a necháme odkvapkať.
Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme soľ. V druhej miske mixérom vymiešame vajcia s vanilínovým a kryštálovým cukrom. K nim následne pridáme olej, jogurt a opäť vymiešame. Následne pridáme sypké preosiate suroviny a všetko spojíme, aby sme dostali hladkú hmotu.
Nakoniec ešte dodáme odkvapkané čučoriedky a čokolánu nasekanú na menšie kúsky. Lyžicou premiešame a plníme do silikónových košíkov. Mne ich vyšlo presne 12. Pečieme na 200 C asi 20 min (.závisí od rúry) a následne mecháme na mriežke vychladnúť. Muffinky budú šťvnaté a mäkké aj na druhý deň, teda ak vám náhodou ešte ostanú. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.
Bratislavské rezy
Alica7 | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Klasické a chutné bratislavské rezy ako ich poznáme z cukrárne.