
Dostali sme hrozno,tak som vyskúšala upiecť koláč.Nebanujem je výborný.
400 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
3 | kusov | vajce |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | biely jogurt |
hrozno biele |
Do misy dáme všetky suroviny na cesto, vajíčka nedávame celé, iba žĺtky. Všetko spolu premiešame a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Mne sa zdalo že je cesto akési tuhé, tak som priliala aj mlieko, aby to šlo ľahšie rozotrieť na plech.
Umyté hrozno rovnomerne rozložíme na cesto a pečieme na 180st. asi pol hodinku. V pôvodnom recepte je ale dodatok, že zo zvyšných bielkov môžeme vyšľahať sneh a natrieť na koláč a nechať zapiecť.
Ja som ho vyšľahala nad parou s vanilkovým cukrom a podľa hustoty som prisypávala aj kryštálový cukor. Natrela som to už na hotový koláč a nechala som asi dve minúty zapiecť.
Hrozno pri pečení praská a púšťa šťavičku, po okrajoch je cesto také fajnovučké, lesklé a skaramelizované.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...