
reklama
jednoduchý a hlavne rýchly koláč...
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
90 | gramov | kryštálový cukor |
90 | gramov | hladká múka |
1 | polievková lyžica | voda |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
4 | kusov | jablko |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | polievková lyžica | škorica mletá |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
- celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, šľaháme až kým nezväčší dvojnásobne svoj objem, potom pridáme lyžicu vody a nakoniec múku s práškom do pečiva, cesto dáme do formy alebo malého plechu, pečieme na 160°C asi 12 minút...
- jablká očistíme a nakrájame, pridáme cukor, škoricu, hrozienka, podlejeme troškou vody a podusíme až do zmäknutia jabĺk
- Zlatý klas, alebo vanilkový puding rozmiešame v 3 dl vody a vylejeme k jablkovej zmesi, uvaríme... ak jablká pustia veľa šťavy použijeme menej vody a cukor pridáme podľa kyslosti jabĺk
- vychladnutú jablkovú plnku dáme na korpus a necháme v chladničke dobre vychladiť
- potom potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypeme grankom, kakaom alebo čokoládou
Doplňujúce obrázky


Výnos
1 plech menší
Celkový čas
37 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...