Popis
Pikantný, akurát sladký, veštiaci Vianoce a sneh .
Ak by sa vám zdalo, že ten recept tuším poznáte, tak môže byť. Lebo linecké nemusia byť len lepené kolieska.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | https://cuisine-violette.com/2015/12/preiselbeerstreifen/ |
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
125 | gramov | masla |
1 | kus | vanilínový cukor |
40 | gramov | krupicového cukru |
štipka | soli | |
1 | kus | žltko |
150 | gramov | hladkej múky |
25 | gramov | škrobu (kukuričný, zemiakový ) |
1 | kus | brusnicový kompót (džem) |
Inštrukcie
Maslo vyberieme aspoň 30 minút pred použitím z chladničky, aby zmäklo. Do misy dáem vanilínový cukor, cukor a maslo. Ak chceme použiť čisto prírodné ingrediencie, tak na recept stačí 1/2 vanilkového struku a krupicový cukor použijeme v zrátanej hmotnosti.
Všetko spolu ručne vymiešame. Pridáme žĺtok a zapracujeme s trochou soli. Nakoniec pridáme múku a zemiakový či kukuričný škrob. Skúšala som oba, rozdiel nejak sa mi nezdal ani chuťovo ani pri spracovaní.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie alebo do mikroténového vrecka a necháme v chlade aspoň 30 minút. Kľudne aj cez noc.
Rúru predhrejeme na 190 stupňov.
Pečieme na menšom plechu - 20*20cm, vystlaný papierom na pečenie.
Ja som najprv vykrojila vrchné dekorácie a potom som zvyšok cesta dala na plech. Hrúbka spodného cesta má byť cca 5mm. Vrch môžeme urobiť ako aj klasický "mrežovnák". Takže na plech uložíme spodný plát, roztrieme, či skôr uložíme zaváraninu z brusníc a dodekorujeme dľa ľubovôle.
Pečieme na 190 stupňov 15 minút, kým nie je cesto ružovkasté.
Môžeme poprášiť práškovým cukrom pri podávaní.
Poznámky
Ešte doplním, cesto je mäkké poddajné po upečení a dobre drží tvar.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Správne chápem, že si to krájala až po upečení?
Áno - ako mrežovnák .. proste koláč na plech.
Aha, teda by mohol aj chviľu vydržať. Super, možno aj skusim.
Linzer stará dobrá klasika, máš ho krásny

Ďakujem.