reklama

Pražské koláče

Pridal/a melisa dňa 20. 11. 2013 - 17:22 - Recepty melisa
Pražské koláče, Koláče, recept, melisa

reklama

Recept som našla na jednej stránke, vyskúšala som ho a tu je výsledok.

Ingrediencie
3 polievkové lyžice práškový cukor
  trocha mlieko
1 kus žĺtok
50 gramov hrubá múka
30 gramov práškový cukor
30 gramov maslo
2 kusov stužovač šľahačky
500 millilitrov šľahačková smotana
1 polievková lyžica Solamyl
100 gramov maslo
250 gramov hladká múka špeciál
1 kus vanilkový cukor
200 millilitrov mlieko
250 millilitrov Majolka
4 polievkové lyžice voda
30 gramov droždie
1 kus vajce
3 polievkové lyžice práškový cukor
150 millilitrov mlieko
250 gramov polohrubá múka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: pripravíme si kvások z 50 ml mlieka, trochy cukru a droždia. Múku preosejeme, pridáme zvyšný cukor, vajce, 4 lyžice vlažnej vody, majolku, vykysnutý kvások a so zvyšným vlažným mliekom vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 bochníčkov. Uložíme ich po štyroch kusoch na plech vyložený papierom na pečenie, nakoľko zväčšia objem. Stlačíme ich rukou na plocho, potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou vody, posypeme posýpkou a necháme kysnúť 40 minút.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Necháme vychladnúť.

Posýpka: maslo, práškový cukor a hrubú múku spracujeme rukou na sypkú zmes. Krém: z mlieka odoberieme 50 ml a rozpustíme v ňom solamyl.

Krém:

Zvyšných 150 ml mlieka rozpustíme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom, maslom, pridáme rozpustený solamyl a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi a zmiešame s vychladnutou kašou. Pomocou cukrárenského vrecka naplníme vychladnuté koláče, ktoré sme priečne prekrojili. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame. Sú pomerne sýte, aj dosť veľké, takže jeden bohato postačí.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

lia6, St, 20. 11. 2013 - 18:13

Akurát som ho minule obdivovala, ale keď som v rcp videla majolku, tak ma to odradilo...ale vyzerajú úžasne, verím, že aj tak chutili Úsmev Slnko

melisa, St, 20. 11. 2013 - 18:30

Majolku tam vôbec necítiť. Sú výborné! Cesto si môže každý upraviť podľa seba, pridať prípadne viac mlieka alebo čo uzná za vhodné.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama