
melisa | Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
Zaujímavý, výborný a jednoduchý koláčik s broskyňami:)
Ingrediencie
Cesto: | ||
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | rastlinný olej |
2 | kusov | vajce |
1 | hrnček | mlieko |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | mlieko vlažné |
Náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vanilkový puding |
broskyňa |
Postup
1 šálka = 250 ml
Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, po troche prilievame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme 2 polievkové lyžice mlieka a preosiate kakao.
Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, prilejeme mlieko a vanilkový puding v prášku a dobre premiešame. Plnka je riedka, ale taká má byť.
Na vymastený a múkou vysypaný plech (rozmer 30x40 cm) rozotrieme bledé cesto, naň lyžicou polovicu cik-cak polovicu kakaové cesto, potom nadrobno nakrájané broskyne (môže sa použiť aj kompót alebo iné ovocie), zalejeme tvarohovou plnkou a znovu polovicu cik-cak kakaové cesto, ktoré zvýšilo do tvarohovej plnky.
Stierkou vedieme po dĺžke plechu čiary skoro až dospodu. Tým sa vytvorí zaujímavý nepravidelný vzor koláčika.
Koláč pečieme pri teplote 180°C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tradičný jablkový koláč
Slavka K
Tradičný jablkový koláč
Chutný jablkový koláčik k poobedňajšej kávičke, ktorý nikdy nesklame.
Hustá tekvicová polievka s fazuľou
dasa_ | Hustá tekvicová polievka s fazuľou
Hustá tekvicová polievka s fazuľou
Vynikajúca sýta polievka, z ktorej priam dýcha jeseň. Tekvica, fazuľa a huby v jedinečnej kombinácii chutí a vôní.