Jednoduchý, ale neskutočne dobrý "jesenný" ovocný koláčik.
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
200 | gramov | Hera |
1 | kilogram | ovocie |
4 | polievkové lyžice | marhuľový džem |
1 | balík | škoricový cukor |
Najskôr si vymastíme formu na koláč. Z múky, Hery /masla/, vajca, práškového cukru vypracujeme nelepivé cestíčko, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy.
Cesto pomocou valčeka prenesieme do formy a utlačíme spodok aj okraje, prečnievajúce cesto odrežeme. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadierka a nakrájame na tenké plátky, slivky odkôstkujeme a tiež nakrájame na plátky.
Ovocie poukladáme nahusto po celej ploche cesta. Pečieme na 200 °C 25 minút. Horúci koláč pofŕkame nahriatym džemom a po vychladnutí posypeme škoricovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.