Tvarohový koláč s višňami

Popis

Svieži koláčik

Tvarohový koláč s višňami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

cesto:
1kusvišňový kompót (po odkvapkaní 350g)
250gramovpolotučného tvarohu
150gramovzmäknutého masla alebo margarínu
150gramovpráškového cukru
1balíkVanilínového cukru Dr.Oetker
1kusvajce
300gramovhladkej múky
1balíkKypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na ozdobenie
50gramovrozpusteného masla
20gramovmandľových plátkov
1balíkTortového želé červeného Dr.Oetker
250millilitrovšťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
2polievkové lyžicecukru

Inštrukcie

1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.

2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 

Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C,  Plynová rúra: stupeň 3, 

Doba pečenia: asi 25 minút

4. Koláč necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.5
Priemer: 2.5 (2 hlasy)

Komentáre

Mňaaaaam - pokušenie. Hambím sa

TlieskamÁno

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok