
Dobry kolac z listkoveho cesta - tiez s pudingom
1 | kus | lístkové cesto |
1 | kilogram | jablko |
1 | balík | okrúhle piškóty |
900 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | drobné ovocie |
Uvarime puding / ja som robila zo zlateho klasu/,
Listkove cesto rozdelime na polovicu - rozvaľkáme.
Jednu cast dame na plech - na to poukladame okruhle piskoty , na piskoty postruhane jablka /so skoricou, vanilkou - co komu chuti/ na jablka vylejeme hustejsi horuci puding.
Na puding mozeme /nemusime/ dat ribezle, maliny.
Zakryjeme druhym platom listkoveho cesta, ktore popichame.
Pecieme vo vyhriatej rure - prvych 10 min na silnejsom stupni, potom uberieme /30 min./
Ja som to prvy krat piekla bez jablk / nemala som doma/ len som na piskoty capla puding - na to ribezlovy kompot - bol fantasticky
robila som uz 2x...-cesto,na to piskoty kakaove aj obyc. potom nektarinky,puding a zas cesto....vyborny,hned sa zjedol.ale lepsi je na druhy den
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vidis slavik-ono to je riadne variabilný kolac,tie nektarinky ake - zavarane ci "zive"? Mne tam najviac sadli tie ribezle /bez jablk/ - - vyvazovali chut sladkeho pudingu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to poznám bez ovocia. len piškóty a puding. no, vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tento koláč je výborný s marhuľovým kompotom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to dobre
na obliznutie, skusim.