Sú tie zlaté (alebo zelené) dni, keď v záhradách všetko dozrieva, keď sa pulty na trhoch prehýbajú. Cukety, biele tekvice. Už dozrievajú aj hokkaidá. Ešte stále prvá várka zelenej fazuľky, sem tam baklažán. Papriky a paradajky. Uhorky na vedrá. Pomaly dozrejú aj melóny. No proste, radostný čas. Všetci milovníci zeleniny musia jasať.
Teda potešenie ako pre koho Ja sa teším a plánujem, čo všetko ešte túto sezónu vyskúšam. No mama sa mi sťažovala. Býva so sestrou a varí pre širšiu rodinu. A vraj už chlapi začali reptať. Že nech už zase varí aj niečo normálne, nie iba tú zeleninu
. Tak im zajtra chystá kapustnicu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Normálne jedlá
U nás doma, majú tiež hrôzu z toho, žeby som mala začať variť voľačo z cukety. Teraz mi konečne voľajaká začína dozrievať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás trónia na linke cukety. A ja furt odsúvam deň, kedy ich spracujem. Došli mi hríby a tak božská low carb kulajda s cuketou je vo hviezdach. Kupovať sa mi nechcú - možno keď pohnem mrazákom, niekde ich ešte objavím.
Uhorky max na šalát u nás. Zavárať absolútne nemá zmysel.
Musím pogoogliť nejaké cuketové recepty čo by zniesli - taký koláč napr.