Tak ma tu máte opäť s malým kulinárskym okienkom.
Dostala som chuť na zapečenú špargľu, i som neváhala, zakúpila, očistila a dala troška povariť. Medzitým som si chystala ďalšie ingrediencie na zapekanie. Po chvíli nakuknem do hrnca, ako to tam vyzerá a čo moje oči nevidia. Popri špargli sa tam plavia také malé - oné, dajme tomu, čiastočky.
Nápadne mi to niečo pripomínalo. Však viete, že okrem toho, že je veľmi zdravá, tak vraj je to aj afrodiziakum a tomu zodpovedá aj ten jej vzhľad.
No, poviem vám, tie moje prvé myšlienky boli priam kučeravé, kým som začala pátrať po príčine tých častíc. Skrátim to. Neviem na čo som myslela pri vkladaní špargle do hrnca, asi pracovalo moje podvedomie, vzhľadom na tvar tejto zeleniny, ale ja som vám tam vhodila, samozrejme nedopatrením, bielu gumičku. Však ochrana musí byť, nie. Prevencia v každom prípade.
No, a teraz, namiesto špargle zapekám brokolicu. Tiež dobrá voľba.
nuž, do koša, ako inak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj také sa občas zadarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
však hej, zadarí, len si potom človek musí nechať zájsť chuť a prejsť na plán B
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
téééda, po tomto príspevku sa odteraz aj mne začnú kučeraviť myšlienky
a doteraz som na špargľu pozerala len ako na zeleninu so skvelými účinkami /potvrdiť neviem, fungujeme aj bez nej mimo sezóny
/, ale teraz? No budem mať problém aj očistiť...
No, ale musím uznať, ochranu mať na pamäti už aj pri hriešnych myšlienkach , to je ná liga...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bacha pri tom čistení
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím si celý recept - ale bez gumičky .
Však sezóna prudko začala a ja okrem rizota s parmezánom nikde inde veľmi nepoužívam.
Ozaj, prečo je ryža s Y a rizoto s I?
Špargľu mám veeeľmi rada, ale to čistenie
. Mne by sa teda tiež gumička mohla v hrnci vyskytnúť, ale preto, že sa mi ju nechcelo čistiť a šupla som ju aj s tou na zväzovanie do hrnca
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Leni, celkom jednoduchý.
Očistenú špargľu jemne povarím, každý kúsok zavalím do anglickej slaniny, uložím na pekáč, posypem syrom, zalejem smotanou s vajíčkom a dám zapiecť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
darmo sparglu jemne povaris, ked ju potom zavalis slaninou
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aspoň čosi.....jemne urobí. A možno aj tou slaninou tiež jemne zavalí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ach jej - B a V vedľa seba a koľká galiba .
Tak dobre, nič nevarím, naváľam to do pekáča a podám hlásenie .
A bez gumičky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
caro nechceneho
,ale mile
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...zabalím, zabalím tam malo byť. Tuším si dievka po Tatrách dobre zrak čistila. Avšak včera bola streda ...
Inak, ale to je celkom dobrý nápad, zavaliť to slaninou, veď tá je tam ohromná a potom sa fest dobre ponalievať nejakým tým skvelým mokom, trebás také pivko, či ríbezľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zrak ti ja mam orli, na to sa spolahni a slaninka s dobrym pivkom, ci ribezlovym vinkom len zvyrazni jeho kvality
Ea
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Eviku, to "v" v tvojom mene ti zámerne vypadlo, či to ty tak schválne, bo však aj ja som leštila - zrak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to mi blbne pocitac
(abo to tie dlhe nechty?
)
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no bo sme normálni a chceme to deťom uľahčiť ryža neuvarená je tvrdá, tvrdé y, rizoto je z uvarenej, mäkkej ryže, mäkké i
logické...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto ma nenapadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ty kokso, to aká logika
, hodím do tabuľky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to ešte nie je v tabuľke???
...ti vravím - logika nepustí (samozrejme ak sú hviezdy naklonené
)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napíš recept na zapekanú špargľu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale vsak take male one ciastocky boli varenim vydezinfikovane, stacilo ich odstranit a sparglu si mohla pouzit, ci?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi, pamätáš ako vyzerala káva v Pelíškoch potom,, ako do nej ponorili lyžičky od soudruhov z NDR? Tak presne taký vzhľad mala voda, v ktorej sa varila tá moja špargľa, tie čiastočky boli sem tam prichytené aj na nej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to nebola pouzitelna, to chapem
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milujem Tvoje kulinárske okienko
, ináč keď som to čítala, tiež ma napadlo, ako dopadli tie lyžičky od súdruhov z NDR
, ale aspoň,že tie myšlienky si mala kučeravé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď už nie vlasy, tak aspoň tie myšlienky ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kam putovala "nešťastná" špargľa?