
Veľmi rýchla domáca zmrzlina
Ingrediencie
400 | gramov | mrazená lesná zmes |
125 | millilitrov | smotana na šľahanie |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
Postup
Ovocie môžeme použiť ľubovoľné drobné zmrazené.
Všetky prísady dáme do ručného šľahača (prípadne mixéru) a všetko spolu zamiešame. Nástavec sa dáva ten z nožmi, aby sa ovocie rozsekalo na drobné kúsočky.
Cukor sa dáva podľa potreby. Do sladkých malín ho dať nemusíme vôbec. Do ríbezlí ho dať musíme, lebo nie sú až také sladké.
Ak robíme zmrzlinu pre deti, rum môžeme vynechať.
Mlieka (smotany) dávať veľa nemusíme, len toľko, aby zo zmrznutého ovocia nevznikla len drť, ale jemná jednoliata masa. Ak dávame smotanu alebo nápoje actimel, môžeme dať viac, pretože obe prísady sú hustejšie ako samotné mlieko.
Podávame v miskách s plátkom keksu a s lyžičkou. Kopčeky sa z takejto domácej zmrzliny robiť nedajú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.