
Veľmi rýchla domáca zmrzlina
Ingrediencie
400 | gramov | mrazená lesná zmes |
125 | millilitrov | smotana na šľahanie |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
Postup
Ovocie môžeme použiť ľubovoľné drobné zmrazené.
Všetky prísady dáme do ručného šľahača (prípadne mixéru) a všetko spolu zamiešame. Nástavec sa dáva ten z nožmi, aby sa ovocie rozsekalo na drobné kúsočky.
Cukor sa dáva podľa potreby. Do sladkých malín ho dať nemusíme vôbec. Do ríbezlí ho dať musíme, lebo nie sú až také sladké.
Ak robíme zmrzlinu pre deti, rum môžeme vynechať.
Mlieka (smotany) dávať veľa nemusíme, len toľko, aby zo zmrznutého ovocia nevznikla len drť, ale jemná jednoliata masa. Ak dávame smotanu alebo nápoje actimel, môžeme dať viac, pretože obe prísady sú hustejšie ako samotné mlieko.
Podávame v miskách s plátkom keksu a s lyžičkou. Kopčeky sa z takejto domácej zmrzliny robiť nedajú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.