
ivet@ | Špargľová polievka s medvedím cesnakom
Špargľová polievka s medvedím cesnakom
500 | gramov | špargľa biela |
1 | kus | cibuľa |
150 | gramov | zemiak |
1 | zväzok | medvedí cesnak |
2 | polievkové lyžice | maslo |
100 | millilitrov | biele víno |
500 | millilitrov | zeleninový vývar |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
trocha | soľ | |
mleté korenie | ||
muškátový oriešok | ||
2 | kusov | toastový chlieb |
Špargľu ošúpať. Šupky uvariť vo vode (asi 10 minút). Precediť cez sitko - vývar ponechať. Špargľové špičky odkrojiť, asi 10 minút variť vo vývare, vybrať a rozkrojiť po dĺžke. Zvyšnú špargľu nakrájať na kúsky.
Cibuľu a zemiaky ošúpať a nakrájať na kocky. Medvedí cesnak umyť, osušiť a nakrájať na pásiky.
Cibuľu opiecť v 1 pl horúceho masla (alebo oleja), pridať zemiaky a kúsky špargle a zaliať suchým bielym vínom. Pridať zeleninový a špargľový vývar a zakryť, asi 20 minút variť do mäkka na malom plameni.
Potom pridať polovicu nakrájaného medvedieho cesnaku a 100 ml smotany na šľahanie a zmixovať ponorným mixérom. Ochutiť soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
Chlieb nakrájať na kocky a opražiť na zvyšnom masle, kto nemá rád - opražiť na oleji. Na kuchynskom papieri nechať odkvapkať/osušiť.
Do polievky pridať uvarené špargľové špičky, posypať opraženým chlebom, zvyšným medvedím cesnakom a podávať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.