my pouzivame sirup z agave - maju ho v bioobchodoch aj v nemenovanej drogerii . ma velmi nizky glykemicky index, nepribera sa z neho, prijemnu, skor neutralnu sladku chut. odporuca sa aj diabetikom. ma vysoky podiel fruktozy a len malo sacharozy. Obsahuje vitaminy a mineraly. dalsou moznostou, z ktorej sa tiez velmi nepribera je jacmenny slad, ten ma ale velmi specificku chut, do caju by som si ho asi nedala. Ostatne slady a sirupy (ako javorovy, kukuricny a i.) alebo med maju uz glykemicky index vyssi. idealnym sladidlom je stevia, ktoru sa dalo kedysi kupit cez internet, no teraz sa tusim jej predaj pozastavil. nie som si ista. predava sa v prasku, ktory sa dobre rozpusta. Ma vysoku sladivost, ziadne kalorie a nizky glykemicky index.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som sa rada spýtala, aký druh sladidla je najzdravší- hnedý cukor, med, umelé sladidlá ....nakoľko sa neviem odučiť a sladím čaj aj kávu, rada by som používala aspoň niečo zdravšie.