
Alica7
reklama
Výborné mäkkučké langoše.
Ingrediencie
400 | gramov | hladká múka |
300 | gramov | mlieko |
20 | gramov | olej |
4 | gramov | sušené droždie |
4 | gramov | Kryštálový cukor |
8 | gramov | soľ |
Na vyprážanie: | ||
olej |
Postup
Do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, do nej dáme droždie, cukor a mlieko, prikryté necháme nakysnúť asi 10 minút. Pridáme soľ a olej, vymiesime cesto, ak je veľmi husté, pridáme trochu vody a vymiesime, prikryté necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.
Ruky si potrieme olejom, z cesta odtrhneme a vytvarujeme tenké langoše, vyprážame na oleji z oboch strán.
Výnos
4 porcie
Celkový čas
1 hod, 45 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty