Dasa_, Kamila | Koláž: Naničmama.sk, recepty na zelený štvrtok
reklama
Veľkonočné obdobie je plné tradícií. Zvyk jesť niečo zelene posledný štvrtok pred Veľkou nocou, zvaný aj Zelený skrýva v sebe aj oslavu prebúdzajúcej sa prírody. Všade všetko klíči, pučí, zobúdza sa. Po dlhej zime treba načerpať silu. Naše babky využívali dary prírody a varili hlavne zo žihľavy či šťaveľu. No používali aj iné bylinky.
Dnes máme k dispozícii mnoho zelených potravín po celý rok. Dodávajú nám do tela mnoho užitočných látok. Inšpirujte sa našim výberom zelených receptov.
Palacinky so špenátom nie sú len extrémne fotogenické, ale aj chutné. Pripravte si slané palacinky a naplňte ich tým, čo máte radi. Pozrite si recept na špenátové palacinky
Niet nad klasiku. Mnohí si špenátovú polievku pamätáme so školských jedální, kde vďaka homeopatickému podielu špenátu v tekutine, nepatrila medzi obľúbené jedlá. Ak si však pripravíte poctivú špenátovú polievku, určite bude chutiť aj zarytým odporcom špenátu. Pozrite si recept na špenátovú polievku
Špagety sa nám síce spájajú častejšie s paradajkami, ale neexistuje žiadny dôvod, prečo by sa mali držať len klasických omáčok a neskúsili to so špenátom. Pozrite si recept na špagety so špenátom
Jačmenné krúpy boli bežnou potravinou v kuchyni našich mám a starých mám. Dnes sa na jačmeň trochu zabudlo a to je škoda. Pripravte si krupoto a vráťte jačmenné krúpy späť do hry. Pozrite si recept na krupoto
Ak chcete uvariť omáčku diétnejšie, časť mlieka nahraďte vodou. Alebo naopak, na konci ešte primiešajte šľahačku. Ak chcete skôr polievkovú konzistenciu, uberte múky a prilejte viac vody. Pozrite si recept na šalátovú omáčku
Ak pred Veľkou nocou dodržiavate pôst alebo z presvedčenia nejete mäso, či ste sa odhodlali odľahčiť stravu, určite si vyberiete z našej ponuky bezmäsitých jedál.
Dasa_, Kamila | Koláž: Naničmama.sk, recepty na zelený štvrtok
Veľkonočné obdobie je plné tradícií. Zvyk jesť niečo zelene posledný štvrtok pred Veľkou nocou, zvaný aj Zelený skrýva v sebe aj oslavu prebúdzajúcej sa prírody. Všade všetko klíči, pučí, zobúdza sa. Po dlhej zime treba načerpať silu. Naše babky využívali dary prírody a varili hlavne zo žihľavy či šťaveľu. No používali aj iné bylinky.
Dnes máme k dispozícii mnoho zelených potravín po celý rok. Dodávajú nám do tela mnoho užitočných látok. Inšpirujte sa našim výberom zelených receptov.
Zapekaná brokolica s mrkvou
Foto: Kamila
Zapekaná zelenina nie je nuda. Možno vás prekvapí výborná chuť tohto jednoduchého pokrmu. Pozrite si recept na zapekanú brokolicu s hráškom
Cestoviny s brokolicou a syrovou omáčkou
Foto: Kamila
Cestoviny s brokolicou uvaríte aj v jednom hrnci. Potom už len stačí pripraviť výbornú syrovú omáčku. Pozrite si recept na cestoviny s brokolicou a syrovou omáčkou
Krémová brokolicová polievka
Foto: Frommykitchendotcom
Rýchla, chutná a zdravá krémová polievka z brokolice je pripravená raz-dva. Pozrite si recept na krémovú brokolicovú polievku
Špenátové palacinky
Foto: dasa_
Palacinky so špenátom nie sú len extrémne fotogenické, ale aj chutné. Pripravte si slané palacinky a naplňte ich tým, čo máte radi. Pozrite si recept na špenátové palacinky
Špenátová polievka
Foto: M.a.r.i.a
Niet nad klasiku. Mnohí si špenátovú polievku pamätáme so školských jedální, kde vďaka homeopatickému podielu špenátu v tekutine, nepatrila medzi obľúbené jedlá. Ak si však pripravíte poctivú špenátovú polievku, určite bude chutiť aj zarytým odporcom špenátu. Pozrite si recept na špenátovú polievku
Špenátové halušky
Foto: dasa_
Rýchlovka. Najdlhšie trvá privedenie vody do varu. Pozrite si recept na špenátové halušky
Špagety so špenátom
Foto: Kamila
Špagety sa nám síce spájajú častejšie s paradajkami, ale neexistuje žiadny dôvod, prečo by sa mali držať len klasických omáčok a neskúsili to so špenátom. Pozrite si recept na špagety so špenátom
Špenátovo-šampiňónové rizoto
Foto: Kamila
Ešte jeden recept na rizoto bez mäsa. Pozrite si recept na špenátovo-šampiňónové rizoto
Jačmenné krúpy so zeleninou - krupoto
Foto: M.á.r.i.a
Jačmenné krúpy boli bežnou potravinou v kuchyni našich mám a starých mám. Dnes sa na jačmeň trochu zabudlo a to je škoda. Pripravte si krupoto a vráťte jačmenné krúpy späť do hry. Pozrite si recept na krupoto
Hráškový krém
Foto: M.á.r.i.a
Lahodný hrášková krém, vhodný ako rýchly obed či večeru. Pozrite si recept na hráškový krém
Tagliatelle so zemiakmi a zelenou fazuľkou
Foto: dasa_
Ideálne jedlo na rýchlu letnú večeru inšpirované talianskou kuchyňou. Pozrite si recept na tagliatelle so zelenou fazuľkou
Fazuľkový šalát so cherry paradajkami
Foto: Recepty od susedky
Predjedlo, šalát alebo aj ľahká večera. Pozrite si recept na fazuľkový šalát so cherry paradajkami
Šalátová omáčka
Foto: dasa_
Ak chcete uvariť omáčku diétnejšie, časť mlieka nahraďte vodou. Alebo naopak, na konci ešte primiešajte šľahačku. Ak chcete skôr polievkovú konzistenciu, uberte múky a prilejte viac vody. Pozrite si recept na šalátovú omáčku