
Slavka K
Výborné slonie slzy pripravíte aj s kakaovým krémom. U nás sú oblubenejsie.
6 | kusov | vajce |
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | hrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | kusov | banány |
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom pomaly do hustej peny v prvej miske. Z bielkov v druhej miske si vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pomaly pridávame do prvej misky tuhý sneh, múku do ktorej pridáme štipku prášku do pečiva a kakao.
Hotové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Teplý upečený korpus prikryjeme druhým papierom na pečenie. Pomaly opatrne otočíme a stiahneme papier (na ktorom sa korpus piekol). Do stredu korpusu položíme zrolovanú utierku, cesto cez ňu na polovicu prehneme a takto necháme vychladnúť.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.
Originál recept do plnky ktorý som zvykla robievať odprúča vmiešať sparené orechy.
Ja som tentokrát použila len kakao namiesto spálených orechov na žiadosť členov rodinky 😊
Vychladený korpus opatrne pootvoríme. Vnútro celé potrieme približne 1/2 krému. Banány ošúpeme. Okraje bananov zarovnáme (pripadne nožom odkrojíme aby sa dali na seba pekne napojiť) a uložíme do stredu korpusu na krém. Následne prehneme opatrne do tvaru slzy a okraje zarovnáme.
Zvyšným krémom potrieme vrch korpu. Krém ťaháme až ku okrajom. Necháme hotový zákusok asi 1 hodinu stuhnúť v chladničke.
Zákusok pokojne môžeme namiesto krému poliať čokoládovou polevou. Pripadne aj ozdobiť sušenými banánmi a už len nakrájať a podávať 😊

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty