
Kamila | Veľkonočná páska
Recept s fotopostupom na tradičný kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na Veľkú noc nesmie chýbať.
500 | gramov | polohrubá múka |
30 | gramov | droždie |
70 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | mlieko |
120 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusov | vajce |
V teplom, nie horúcom mlieku rozpustíme cukor, rozdrobíme droždie a necháme cca 15 minút nakysnúť. V robote s hnetacím hákom, alebo ručne ku kvásku primiešame vajíčka a striedavo múku s roztopeným maslom izbovej teploty. Vymiesime hladké, vláčne cesto. prikryté necháme aspoň hodinu kysnúť na teplom mieste.
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, z každej vytvarujeme bochník. Rozložíme ich do vymastenej okrúhlej formy o priemere cca 26 cm. necháme ešte kysnúť cca pol hodiny.
Pred pečením potrieme povrch koláča rozmiešaným žĺtkom. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Po 20 minútach koláč skontrolujeme, ak je už vrch hnedý, prikryjeme ho papierom na pečenie.
Po upečení, môžeme prikryť utierkou, aby kôrka zmäkla. Po čiastočnom vychladnutí vyberieme z formy. Podávame s veľkonočným menu.
Do cesta môžete pridať hrozienka, vrch posypať plátkami mandlí.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na obrázku sú dve. Inak dobrý postreh
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za upozornenie, doplnila som.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný recept, podarila sa mi skvelá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty