Výborný sladký obed či večera, ktorú majú radi veľký aj malý.

Porcie | |
---|---|
Zdroj | Môj recept, ktorý je od mojej mamky. |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
Cesto : | ||
2 | kusy | vajce |
350 | gramov | múka polohrubá |
soľ | ||
100 | gramov | mletý mak |
50 | gramov | maslo |
50 | gramov | práškový cukor |
Inštrukcie
Múku dáme na pracovnú dosku v strede urobíme jamku do ktorej pridáme vajíčka, soľ. Vymiesime hladké cesto, ktoré natenko rozvaľkáme.
Necháme cesto trocha uschnúť zrolujeme nožom pokrájame rezance. Rezance môžu byť aj kúpené. Vodu trocha soli dáme zovrieť do vody pridám 1PL oleja pripravené rezance, ktoré povaríme.
Následne uvarené scedíme prepláchneme vlažnou vodou necháme odkvapkať.
Maslo rozpustíme polejeme pripravené rezance osolíme podľa seba posypeme práškovým cukrom zmiešaným s mletým makom. Dobrú chuť.
Postup:

