Rýchla verzia tradičného koláča. Jednoduché cesto, tvarohová plnka a makovo-lekvárová mriežka vytvárajú dokonalú kombináciu chutí bez zdĺhavého váženia surovín.
Obľúbený hrnčekový recept v kombinácii s makom a slivkami. Lotus keksy mu dodajú karamelovú chuť. Robila som na malý plech rozmerov 20x20cm, hrnček má objem 150 ml.
Piecť koláče bez lepku, mlieka a vramci histaminovej intolerancie nie je ozaj jednoduché. Ale aspoň makový koláč Lenivá žena som dotiahla skoro do dokonalosti. S bezlepkovou múkou zvyknú byť koláče suché, preto hľadám alternatívy.
Výborná na chuť a rýchla na prípravu, hotová za 30 minút. Cesto len zo štyroch surovín a ak má gazdinka málo času, tak aj plnku kúpi už hotovú. Cesto vydrží v chladničke týždeň.