
melisa | Bravčové rezne na hrášku
Výborný rýchly obed alebo večera z bravčového stehna.
800 | gramov | bravčové stehno |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
4 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
100 | gramov | hrášok |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
hladká múka |
Mäso nakrájame na plátky, jemne vyklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a na rozpálenom oleji opražíme sprudka z každej strany. Odložíme do tepla.
Do výpeku pridáme lyžicu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu osolíme a upražíme do sklovita. Odstavíme a posypeme mletou červenou paprikou. Pridáme opražené mäso a podlejeme horúcou vodou nad úroveň mäsa. Asi po 20 minútach pridáme hrášok.
Dusíme na miernom plameni do zmäknutia. Podľa potreby dolievame horúcu vodu. Zahustíme podľa potreby trochou múky rozmiešanej v studenej vode. Dochutíme soľou, ochucovadlom podľa chuti. Necháme postáť, aby sa chute spojili. Podávame s ryžou a zeleninou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.