
reklama
Jahňacina a cvikla patria k jesenným jedlám
Ingrediencie
1⁄2 | kus | cvikla |
400 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
trocha | soľ | |
minerálka | ||
500 | gramov | jahňacie bez kosti |
olej | ||
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
korenie | ||
červená paprika | ||
majoránka | ||
trocha | zázvor | |
maslo | ||
voda |
Postup
Halušky
Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múky, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, až kým nie sú hore na vode. Premyjeme.
Mäso
Na oleji si osmažíme cibuľku spolu s nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme nasolené a okorenené mäso, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dušíme. Po 15 min. pridáme papriku a dusíme do mäkka. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla, majoránku.
Výnos
4 ludia
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule