reklama
Jahňacina a cvikla patria k jesenným jedlám
Ingrediencie
| 1⁄2 | kus | cvikla |
| 400 | gramov | hladká múka |
| 1 | kus | vajce |
| trocha | soľ | |
| minerálka | ||
| 500 | gramov | jahňacie bez kosti |
| olej | ||
| 1 | kus | cibuľa |
| 4 | strúčiky | cesnak |
| korenie | ||
| červená paprika | ||
| majoránka | ||
| trocha | zázvor | |
| maslo | ||
| voda |
Postup
Halušky
Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múky, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, až kým nie sú hore na vode. Premyjeme.
Mäso
Na oleji si osmažíme cibuľku spolu s nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme nasolené a okorenené mäso, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dušíme. Po 15 min. pridáme papriku a dusíme do mäkka. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla, majoránku.
Výnos
4 ludia
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k