
sedita321123 | Kotlíkový guláš
Letná klasika, ktorá nikdy neomrzí. Recept na kotlíkový guláš na rodinnú záhradnú párty.
Ingrediencie
3 | kilogramov | mäso hovädzie |
200 | gramov | bravčová masť |
1 | kilogram | cibuľa |
1 | kus | cesnak - hlávka |
2 | kusov | bobkový list |
trocha | soľ | |
1 | kilogram | zemiaky |
1⁄2 | kilogram | paprika farebná |
1⁄2 | kilogram | cherry paradajky |
trocha | korenie čierne celé | |
trocha | rasca drvená | |
trocha | paprika červená mletá sladká | |
trocha | majorán drvený sušený |
Postup
Cibuľu nakrájame nadrobno, papriku na prúžky, paradajky a zemiaky na menšie kúsky, strúčiky cesnaku nasekáme. Mäso nakrájame na kocky.
Na dno kotlíka dáme masť, keď sa roztopí pridáme nakrájanú cibuľu, neskôr nasekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy, rascu, zakryjeme pokrievkou a opražíme dozlatista.
Na ochutený cibuľovo-cesnakový základ pridáme mäso a restujeme ho, kým sa zatiahne. Potom poprášime mletou červenou paprikou a krátko spolu dorestujeme.
Takto pripravené mäso zalejeme horúcou vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme. Občas premiešame, ak je potrebné, podlejeme trochou teplej vody.
Asi po 1,5 hodine dusenia pridáme zemiaky, papriku a paradajky, znovu dochutíme, zalejeme horúcou vodou a v dusení pokračujeme dovtedy, kým bude mäso mäkké (dusíme celkom cca 2-2,5 hodiny).
Na záver do horúceho guľášu rozmrvíme medzi prstami majoránku, premiešame a môžeme podávať.
Kotlíkový guľáš najlepšie chutí s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k