Chutná, rýchla pochúťka:))

Porcie | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
1 | balík | vanilkové venčeky |
400 | mililitrov | kyslá pochúťková smotana |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | jahody čerstvé |
200 | mililitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | čajová lyžička | práškový cukor |
Inštrukcie
Venčeky rozdrvíme, 4 kusy si odložíme na zdobenie. Rovnakú vrstvu dáme na spodok každého pohára.
Kyslú pochúťkovú smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
Jahody vidličkou popučíme, 4 kusy necháme na ozdobu. Keď sú kyslejšie pridáme práškový cukor. Použiť môžeme aj mrazené jahody alebo kompót.
Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme.
Na rozdrvené venčeky navrstvíme rovnaké množstvo pripravenej kyslej smotany. Jahody nanesieme na krém z kyslej smotany.
Povrch ozdobíme vyšľahanou smotanou na šľahanie, jahodou a mätou.
Odložíme do chladničky.
Dobrú chuť!