melisa
Chutná, rýchla pochúťka so sušienkami, náplňou z kyslej smotany a čerstvými jahodami.
1 | balík | vanilkové venčeky |
400 | millilitrov | kyslá pochúťková smotana |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | jahody čerstvé |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | čajová lyžička | práškový cukor |
Venčeky rozdrvíme, 4 kusy si odložíme na zdobenie. Rovnakú vrstvu dáme na spodok každého pohára.
Kyslú pochúťkovú smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
Jahody vidličkou popučíme, 4 kusy necháme na ozdobu. Keď sú kyslejšie pridáme práškový cukor. Použiť môžeme aj mrazené jahody alebo kompót.
Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme.
Na rozdrvené venčeky navrstvíme rovnaké množstvo pripravenej kyslej smotany. Jahody nanesieme na krém z kyslej smotany.
Povrch ozdobíme vyšľahanou smotanou na šľahanie, jahodou a mätou.
Odložíme do chladničky.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.