
sedita321123
Netradičný koláč naslano.
Ingrediencie
1 | hrnček | pšeno |
3 | kusov | vajce |
140 | gramov | jogurt grécky biely hustý |
trocha | soľ | |
trocha | čierne mleté korenie | |
trocha | bylinky | |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej olivový |
Náplň: | ||
trocha | mrkva | |
trocha | cuketa | |
trocha | vňať z mladej cibuľky | |
trocha | baby špenát | |
Ešte potrebujeme: | ||
trocha | maslo |
Postup
Pšeno (lúpané proso) uvaríme podľa návodu. Najprv 3x sparíme vriacou vodou, štvrtý raz prelejeme studenou a napokon dáme variť na cca 15 minút do dvojnásobku osolenej vody. Uvarené necháme trochu vychladnúť.
K pšenu pridáme 2 celé vajcia, štipku soli, čierne mleté korenie, bylinky a dôkladne rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém.
Grécky jogurt rozšľaháme vidličkou s 1 vajcom a štipkou soli.
Na panvici na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, postupne pridáme ostatnú nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme, spoločne dorestujeme a do odstavenej zeleninovej zmesi nakoniec zľahka zamiešame baby špenát a nasekanú cibuľkovú vňať. Zeleninu môžeme zvoliť podľa vlastného výberu.
Tortovú formu s odnímateľným dnom natrieme maslom, na dno rozotrieme rozmixovaný pšenový krém, naň navrstvíme restovanú zeleninu a vrch polejeme vajcami rozšľahanými s jogurtom.
Koláč pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút. Hotový necháme vychladiť na mriežke. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.