
sedita321123
Chutná nátierka, jedna z našich obľúbených. Treba vyskúšať.
Ingrediencie
1 | kus | tekvica hokkaido |
1 | hlávka | cesnak |
2 | polievkové lyžice | maslo |
1 | polievková lyžica | olej olivový |
štipka | soľ | |
mleté čierne korenie | ||
tymián sušený | ||
zväzok | petržlenová vňať čerstvá | |
trocha | ocot balzamikový | |
trocha | tekvicové jadrá lúpané |
Postup
Tekvicu dobre umyjeme (ak je šupka neporušená, ponecháme ju), rozkrojíme a lyžicou vyberieme dužinu s jadierkami. Nakrájame na kocky a uložíme do misky. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme odstáť.
Z hlavičky cesnaku odkrojíme hornú časť tak, aby bolo vidieť strúčiky. Spodnú časť odrežeme do roviny, aby hlávka mala pri pečení stabilitu.
Petržlenovú vňať opláchneme a nasekáme nadrobno. Lúpané tekvicové jadrá opražíme nasucho na panvici.
Nakrájanú odstátu tekvicu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do rohu plechu uložíme aj pripravenú hlávku cesnaku, ktorú pokvapkáme olejom, osolíme a posypeme tymiánom. Pečieme v predhriatej rúre na cca 200°C asi 15 minút. Počas pečenia tekvicu niekoľkokrát premiešame, aby sa upiekla rovnomerne zo všetkých strán.
Vychladnutú upečenú tekvicu preložíme do širšej nádoby, pridáme strúčiky cesnaku, ktoré vytlačíme zo šupky, maslo a všetko roztlačíme vidličkou alebo pučidlom na zemiaky. Ochutíme pár kvapkami balzamikového octu, okoreníme, osolíme a nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Hotovú nátierku necháme vychladiť. Podávame na celozrnnom chlebíku a posypeme opraženými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k