Koláčik, ktorý máte hotový za 15 min a chutí božsky
Korpus: | ||
10 | kusov | dlhé piškóty |
300 | gramov | maslové sušienky |
70 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | lieskovcový krém |
Tmavý krém: | ||
250 | gramov | cream cheese |
150 | gramov | maliny |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
Svetlý krém: | ||
120 | gramov | cream cheese |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Pripravíme si formu s priemerom 20 cm. Piškóty len zľahka namočíme v mlieku a ukladáme ich na dno formy. Môžte použiť aj okrúhle piškóty.
Vo väčšej nádobe spolu zmiešame zomleté sušienky, cream cheese, rozpustené maslo a lieskovcový krém.
V druhej nádobe mixérom dobre vyšľaháme šľahačku, následne primiešame 120 g cream cheese, práškový a vanilkový cukor. Asi 2 pl bielej hmoty pridáme k hmote do sušienkami s dobre ju vmiešame. Zvyšok dáme na stranu.
Do tmavej hmoty ba záver ešte vmiešame maliny( dala som mrazené) .
Na piškóty nanesieme polovicu tmavej hmoty s malinamia jemne uhladíme ( nepritláčame). Na to rozotrieme asi 2 pl šľahačky. Nemusíte ju dávať aj do stredu, ale mne sa to takto páči.
Následne ide druhá polovica tmavej hmoty a na ňu rozotrieme zvyšok ochutenej bielej šľahačky.
Ozdobíme zomletými maslovými sušienkami, malinami a necháme stuhnúť v chlade.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.