
Frommykitchendotcom | Hokkaido šalát
reklama
Šalát, ktorý výborne zasýti
Ingrediencie
trocha | hokaido | |
hrsť | rukola | |
1 | polievková lyžica | slnečnicové semiačka |
hrsť | pekanové orechy | |
trocha | soľ hrubozrnná | |
trocha | olivový olej | |
granátové jablko | ||
šťava z polovice citróna | ||
šťava z polovice pomaranča | ||
trocha | kozí syr | |
1 | polievková lyžica | med |
Postup
Na marinádu zmiešame šťavu z pomaranča citróna s medom a trochou olivového oleja.
Tekvicu narežeme na menšie kúsky, polejeme trochou olivového oleja, dáme na plech s papierom, osolíme a pečieme na 180 C asi 30 min.
Na tanier dáme umytú a odkvapkanú rukolu, poukladáme upečenú tekvicu, syr narezaný na kocky a pekanové orechy. Posypeme slnečnicovými semiačkami a granátovým jablkom.
Nakoniec celý šalát prelejeme dressingom a už len vychutnávať.
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k