
sedita321123 | Batatový snack s kečupom
Jednoduchý recept na zdravé hranolky s kečupom. Výborná kombinácia sladko-slanej chuti batatov, kečupu a morskej soli, podčiarknutá vôňou a príchuťou byliniek.
Ingrediencie
2 | kusov | batat |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | strúčiky | cesnak |
štipka | morská soľ | |
1 | čajová lyžička | oregano sušené drvené |
1 | čajová lyžička | rasca drvená |
1 | čajová lyžička | paprika mletá sladká údená |
štipka | korenie štyroch farieb | |
200 | millilitrov | kečup |
Postup
Bataty očistíme a nakrájame na dlhšie hranolky, opláchneme pod studenou vodou a dôkladne osušíme.
V miske zmiešame olivový olej s pretlačeným cesnakom, oreganom, čerstvo zomletým korením, paprikou, rascou a morskou soľou.
Do tejto zmesi vložíme hranolky, premiešame a v chladničke necháme odstáť asi pol hodinu.
Potom ich rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C cca 20 minút, v polovici pečenia obrátime.
Upečené necháme na plechu chvíľu odstáť. Podávame s kečupom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.