Monika 1517
Jednoduchý spôsob ako pripraviť venčeky.
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 750 | millilitrov | voda |
| 230 | gramov | maslo |
| 230 | gramov | hladká múka |
| štipka | soľ | |
| 8 | kusov | vajce |
| Plnka 1: | ||
| 750 | millilitrov | mlieko |
| 2 | balíky | Zlatý klas |
| 250 | gramov | maslo |
| 150 | gramov | práškový cukor |
| 1 | kus | žĺtok |
| 12 | gramov | citrónová kôra |
| Plnka 2: | ||
| 2 | balíky | šľahačka v prášku |
| 1 | balík | stužovač šľahačky |
| 300 | millilitrov | mlieko |
| Čokoládová poleva: | ||
| čokoláda | ||
| maslo | ||
Postup
Do hrnca nalejeme vodu a rozpustíme si v nej maslo.Pridáme štipku soli. Prisypeme múku a vareškou dobre premiešame.
Odparujeme cesto ,kým nám hmota nezhustne na miernom plameni. Cesto prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta postupne zašľaháme po jednom vajíčku a vždy počkáme kým sa zašľahá do cesta.
Hotové cesto vylejeme na dva plechy s papierom na pečenie a dáme ich piecť . Teplota pečenia je 200 stupňov a cesto pečieme 30 minút, rúru neotvárame.
Medzitým si pripravíme plnky. Pudingy si uvaríme podľa návodu. Necháme ho vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame vychladnutý puding. Vyšľaháme vanilkový krém, ktorý navrstvíme na upečené cesto.
Vyšľaháme šľahačky podľa návodu a navrstvíme na pudingovú plnku. Priklopíme druhým plátom.
Pripravíme si čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom. Necháme čokoládu čiastočne vychladnúť. Tú nalejeme na vrchný plát.
Veterník dáme vychladiť do chladničky na pár hodín alebo celú noc. Následne ho nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Chuťovo asi nie, ten by mal byť karamelový ale tento zákusok sa zvykne volať Mračná, alebo Veľhory, alebo Veterník na plechu? Chuťovo ma bližšie k venčekom, ale s venčekmi na plechu som sa ešte nestretla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňa by zaujímalo, čo to má s veterníkom spoločné.