
Recept s fotopostupom na efektný šťavnatý zákusok s višňami.
Cesto: | ||
5 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
10 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | kakao |
100 | milligramov | olej |
100 | millilitrov | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Višňová náplň: | ||
1 | kus | višňový kompót |
1 | deciliter | voda |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
Krém: | ||
150 | millilitrov | voda |
6 | balíky | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
350 | millilitrov | šťava z kompótu |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
Ostatné: | ||
1 | kus | višňový džem |
1 | balík | dlhé piškóty |
100 | millilitrov | vaječný likér |
Čokoládová poleva: | ||
180 | gramov | biela čokoláda |
40 | gramov | maslo |
Upečieme korpus, vajíčka vyšľaháme do peny postupne pridáme cukor došľaháme do penista. Striedavo pridáme olej, vlažnú vodu.
Nakoniec vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, kakaom.
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút.
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, potrieme višňovým džemom.
Dlhé piškóty namáčame do likéru rozložíme na korpus viď nižšie, foto.
Kompót scedíme necháme odkvapkať višne dáme do misy v troche 1,5 dcl vody rozhabarkujeme 1/2 zlatý klas vlejeme do višní pridáme 1, 5 PL cukru necháme prevrieť vznikne hustá višňová plnka, ktorú lyžicou nanesieme do medzier viď foto.
V troche šťavy rozhabarkujeme zlatý klas zbytok dáme variť s cukrom uvaríme hustý višňový puding, ktorý dáme vychladnúť.
Maslo vymiešame do hladka spojíme s višňovým pudingom.
Krém rovnomerne rozotrieme, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Pripravíme čokoládovú polevu na vodnom kúpeli polejeme odložíme stuhnúť do chladničky.
Pred podávaním pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...